Search:

The Eames House

Cei mai multi probabil cunosc deja faimoasele opere Charles Eames, Eames Lounge Chair sau Eames Bird. Cu toate acestea, eu cred ca cel mai semnificativ proiect al lor este The Eames House.

Sa incepem cu inceputul, Charles Eames impreuna cu sotia sa, Bernice, cunoscuta ca Ray, sunt cele mai importante nume in arhitectura moderna si design de mobilier.

In studiul sau ‘Case Study House’ publicat in ‘Arts&Architecture Magazine’, John Entenza invita cuplul Eames sa prezinte versiunea lor de casa perfecta. Propunerea lor ‘Case Study No.8’ este un proiect arhitectural care serveste ca locuinta si studio de creatie in acelasi timp.

Este insasi casa in care locuiesc Charles Eames si Ray, din Pacific Palisades in vecinatatea Los Angeles-ului, construita in anul 1949. Casa are un aspect simplu, minimalist cu mult inaintea abordarii acestui stil in arhitectura. Cel mai mult imi place insa design-ul de interior, felul in care au reusit sa creeze o legatura organica intre interior si exterior cu ajutorul plantelor, culorilor si alegerea ingenioasa a materialelor.

 

Ati remarcat dezordinea ordonata? In majoritatea prezentarilor de design interior pe care le-am vazut, obiectele sunt asezate perfect facandu-ma sa ma intreb cum poti locui cu placere intr-un spatiu in care nu orice element care nu e la locul lui strica echilibrul vizual. Poate pentru faptul ca nu sunt prea ordonata, dar cred totusi ca in design-ul de interior este important sa tii cont de o anumita libertate.

Parerea mea este ca dezordinea din casa fiecaruia adauga acel ‘touch’ personal care face diferenta.

Preluare: Atelier

 

Share your thoughts

No Comments

Leave a Comment: