Search:

Branding-ul si importanta sa in strategia de marketing

 

Branding-ul este suma tuturor proceselor prin care brandul si identitatea sa sunt create si nu este procesul prin care determinati potentialii clienti sa aleaga produsul sau serviciile dumneavoastra  fata de cele ale concurentei.

Brand-ul poate fi definit ca un nume, termen, semn, simbol, desen sau o combinatie a acestora, menite sa identifice produsele sau serviciile unei companii si sa le diferentieze de celelalte de pe piata.

Obiectivele care trebuie atinse de un branding bine facut  includ:

  • Livrarea unui mesaj clar
  • Confirmarea credibilitatii produsului/serviciului
  • Conectarea cu potentialii clienti la nivel emotional
  • Motivarea cumparatorului
  • Loializarea cumparatorului

Pentru ca un branding sa reuseasca, trebuie sa tinem cont de nevoile, cerintele si asteptarile potentialilor clienti tinta. Aceste caracteristici reprezinta suma experientelor si perceptiilor lor, unele putand fi influentate, in timp ce altele nu.

Un brand puternic este nepretuit in zilele noastre cand lupta pentru clienti se intensifica pe zi ce trece. Importanta brand-ului nu trebuie minimalizata si pentru atingerea obiectivului dorit, se recomanda alocarea resurselor necesare pentru cercetarea, definirea si construirea acestuia.

In esenta, branding-ul este prima promisiune pe care o faceti ca furnizor in fata clientilor. Este piesa fundamentala pentru un rezultat pozitiv in  comunicarea de marketing.

Share your thoughts

No Comments

Leave a Comment: