Search:

Best of Brera Design Week

“A cunoaste si a promova istoria design-ului, in ideea de a intelege perioada contemporana si a proiecta viitorul.”

este manifestul Brera Design District, organizatorii celui mai important eveniment anual dedicat designului. Evenimentul este cunoscut si ca Milano Design Week sau Fuorisalone si are loc in fiecare an in luna aprilie la Milano. Timp de o saptamana, reuneste cei mai renumiti artisti si firme de design din diferite zone.

Citand din criticul de arhitectura Sigfried Giedion, Brea District mai spune:

“Noi suntem astronomii istoriei. Istoricul nu poate urmari cursul evenimentelor, precum astronomul. Dar cei doi au un punct în comun: aparitia continua de noi constelatii si lumi invizibile. Si, la fel ca si astronomul, istoricul trebuie sa isi mentina neschimbat punctul din care observa si analizeaza.”

Dintr-un singur punct de observatie, o trecere in revista a operelor expuse la Milano Fashion Week 2014…

brera-01

Lucrare intitulata ‘Spite’ a cuplului Vicente Garcia Jimenez and Cinzia Cumini, inspirata dupa rotile de bicicleta. Momentan doar un prototip, Foscarini, firma pentru care a fost creata, spera sa lanseze produsul final la Milano Design Week 2015.

Milan Fashion Week 2014 Designers

Remarcata intr-o sectiune cu denumire neinspirata ‘Swedish Design Goes Milan In Real Life‘, lampa ‘Swarm Light’ creata de Jangir Maddadi aduce cu o creatura cu capul prea greu, surprinsa in plin zbor.

Milan Design Week 2014 Designers

In aceeasi sectiune brand-ul de design cu sediul in Stockholm Ready-Made isi lanseaza prima sa colectie de mobilier ‘From the Block’.

Milan Fashion Week 2014 Designers

‘Bouy’ colectie Agnes Fries inspirata de plutele pescaresti. Obiectele sunt realizate din portelan iar artista a fost initiata in arta picturii pe acest material in timpul primei sale vizite in China.

Milan Fashion Week 2014 Designers

‘Mary’ este un proiect in care colaboreaza designerul suedez Nina Jobs si Centrul de Arta Contemporana Bonniers Konsthall. Aceasta este o mica masa din lemn scandinav traditional, imbracata in fusta plisata din material netesut.

Milan Fashion Week 2014 Designers

Colectia ‘Solstice’ de Oscar Lind Modin’s este formata din 3 lampi care pot fi folosite ca lampi de masa sau ca pendul. Sursele de inspiratie au fost formele organice si miscarea soarelui pe cer.

Milan Fashion Week 2014 Designers

Scholten & Baijings lanseaza “the Dot Chair”…

Milan Fashion Week 2014 Designers

si colectia ‘Paper Porcelain’ care imita pana la cel mai mic detaliu prototipurile dn carton care se creaza in studioul de creatie pana la finalizare unui design de obiect. Este redata pana si banda adeziva care se foloseste pentru imbinarea diferitelor componente.

Milan Fashion Week 2014 Designers

La final dar nu pe ultimul loc, colectia Lee Broom’s, On The Rock, care combina cristal delicat cu marmura solida de Carrara. Colectia a fost lansata la SupperScene Pop-Up Restaurant in showroom-ul Spazio Pontaccio.

Share your thoughts

No Comments

Leave a Comment: